Раждат се все по-нестандартни идеи за спокойствието и щастието на пътниците

Ако прекарвате доста време на път, най-вероятно си задавате редица въпроси относно различните неща по летищата, пише "Травъл енд Лейжър".

Проблем с двигател изхвърлил от пистата турския самолет (ВИДЕО)

Компютърен срив предизвика опашки по летищата в САЩ

Един от най-често задаваните такива въпроси, е защо на летищата има килими. Човек би си помислил, че подовете на летищата трябва да с гладки, за да могат пътниците и багажите им да се придвижват бързо, както и за да може персонала, да поддържа чисто. Килимите по летищата са едно от нещата, които определено афектират настроението и поведението на пътниците.

ЗАРАДИ ОТМЕНЕН ПОЛЕТ: Група българи блокирана на летището във Франкфурт

Както сайтът „Ментъл флос” пише, много от терминалите на летищата имат килими. Този прост дизайнерски елемент помага на пътниците, да се чувстват по-спокойни преди полет, защото килимите ни дават едно „спокойно и приятно усещане, което можете да намерите в собствения си хол”.

ЗАРАДИ СНЕГА: Отменени полети и транспортен хаос в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Слагането на килими, както и по-естественото осветление, удобните места за седене и други подобни неща гарантират, че пътуващите ще се чувстват по-спокойно в момент, в който най-вероятно са изнервени, смятат от „Фаст къмпъни”.

Авиатори: Авиационната мощ на страната е на критично ниско ниво

Защо е важно това? Защото се оказва, че спокойните пътуващи, са склонни да харчат около 7 до 10 % повече пари в безмитните и другите магазини по летищата, според ново изследване на летищната маркетингова компания DKMA.

У ДОМА ЗА КОЛЕДА: Стотици българи кацнаха на родна земя

Все повече летища прибягват до още по-нестандартни методи, за да гарантират щастието и спокойствието на пътниците. Някои от летищата въвеждат дори спа, стаи за йога и дори кучета за терапия.