Какви хора инвестират в криптовалута?

„Много хора гледат на криптовалутата като на балон. Но всъщност много малко хора могат да кажат дали това е балон. И в Темата на NOVA ще видим експерти, които твърдят, че това е балон. Ще видим и едни обикновени хора, които са инвестирали не малко средства. Те казват, че го правят, въпреки че знаят, че това е балон”, заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът Марина Стоименова. 

Хакери фалираха борса за биткойни в Южна Корея

Васил е на 22 години. Направил от своите 100 лв. 3000 лв., а тях вложил в други криптовалути. Въпреки че състоянието му в момента е в криптовалути, Васил е убеден, че дигиталните пари, които познаваме днес, са балон, който рано или късно ще гръмне. Всъщност, в това са убедени всички, но веднъж спечелили, остават в играта.

ЕС въвежда по-стриктни правила за търговията с криптовалути

„Това е тип хазарт, рулетка като в казиното”, коментира Калоян Богданов.

Обявиха ли война българските банки на криптовалутата биткойн?

Хазартът обаче е рисково начинание. А понякога дори и болестно състояние. Смъртта на повечето дигитални пари, които познаваме днес, е неизбежна, убедени са всички.

Въпросът е как точно ще настъпи тя. И ще имат ли нещо общо с това правителствата на големите сили. Венецуела е първата държава, която разработва своя криповалута. Говори се, че и Русия прави същото, макар и още да не е официално. Целта според някои е правителствените дигитални пари да изместят тези, създадени без техния контрол.

Гледайте Темата на NOVA тези неделя след централната емисия новини.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.