Властите все още издирват убиеца от Околовръстния път на София

Тежък инцидент затвори Околовръстния път на София за повече от 4 часа. Около 8 и 30 тази сутрин в МВР е получен сигнал, че в района на село Чепинци в канавка до пътя има безжизнено тяло на човек. На мястото веднага пристигат криминалистите, които намират тялото на мъж. По неофициална информация човекът е на 65 години.

Откриха тялото на мъж, вероятно починал при катастрофа (ВИДЕО)

От полицията все още не дават повече подробности за самоличността му. По първоначални данни най-вероятно мъжът е бил блъснат от автомобил, а шофьорът е избягал. В момента от МВР издирват превозното средство и водача. Околовръсъното шосе край Чепинци вече е отворено за движение.

За съжаление, наскоро по подобен начин беше открито тялото на жена. Тогава отново подозрението беше, че тя е блъсната от кола. Каква е разкриваемостта на извършителите на подобни престъпления и какви наказания предвижда законът разкри в студиото на NOVA Алекси Стратиев, бивш шеф на столичния КАТ.

Пиян шофьор обърна тир и блокира пътя Видин-Монтана (ВИДЕО)

Топ-експертът каза, че при подобни случаи извършителите действат необмислено, защото при бягство, законът предвижда утежняване на наказанието, докато при оказване на помощ на пострадалия, това се взема предвид.

„В немалко случаи е вероятно, ако тези хора окажат съдействие, човекът, който е пострадал, да оцелее”, каза той.

Военен самолет се разби в Турция, трима загинаха

Бягство при подобен инцидент, може да доведе до не по-малко от 1-2 години допълнителна присъда, подчерта бившият шеф на столичния КАТ. Освен това, често може да се докаже, че въпросният човек не е причинил произшествието.

Процентът на разкриваемост при тези случаи е много висок, заяви експертът, защото често остават достатъчно следи и доказателства, за разлика от друг тип престъпления.

Жена загина при тежка катастрофа край Хасково

Експертът апелира към гражданите, винаги да оказват съдействие при подобни инциденти, защото могат да спасят живот, а освен това и да избегнат по-сериозни наказателни мерки.

Деветокласник нападна с брадва и "Молотов" съучениците си (ВИДЕО)

Англичанин снима убиеца си миг, преди да получи удар в сърцето (СНИМКА)

500 престъпници на свобода: Властите в издирване на бегълците

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.