Очаква се на места вятърът да образува преспи и това да затрудни придвижването

Зимата се завърна с пълна сила. В цялата страна е обявено предупреждение за обилни валежи от сняг, придружени със силен вятър и ниски температури. В Северна и Източна България и областите Хасково и Кърджали предупреждението е от втора степен.

Оранжев код за вятър, дъжд и сняг за 19 области за понеделник

Очаква се на места вятърът да образува преспи и това да затрудни придвижването. 

Заради лошото време над 12 часа беше ограничено движението на тирове по пътя Видин – Монтана в посока Монтана. Едва около 8.00 часа сутринта движението беше нормализирано. 

Временно е ограничено движението на товарни автомобили по пътя Юндола - Белово. Обходният маршрут е по път Белово – Варвара – Велинград – Юндола. Забранено за МПС над 12 тона е преминаването през проходите „Петрохан“, „Превала”, „Котленски“ и „Шипка”. Затворен е Троянският проход.

АПИ: Пътищата са мокри, частично заснежени и заледени

Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа, а работата на снегопочистващата техника продължава, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия. 

 

Швейцарски курорт отново е блокиран заради лавинна опасност

В София 165 машини обработват улиците. Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градският транспорт, основните улици в районите и Южната дъга на Околовръстния път. Опесъчаване се извършва на пътища „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове” в планината Витоша.

186 души без дом са били настанени в Кризисния център към Столичната община. В центровете те пренощуват, получават храна и дрехи. 

„Обстановката в София тази сутрин беше нормална, всички основни булеварди и пътища бяха обработени за заледявания”, съобщи пред NOVA Красимир Димитров, оглавяващ дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столичната община.

Необходимо е шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно и със съобразена скорост, напомнят от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Във вторник валежите ще намалеят, а в средата на седмицата ни очаква леко затопляне. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.