ГЕРБ възмутени от личен пост на депутата от БСП

ГЕРБ възмутени от депутата от БСП Таско Ерменков. Този път повод за напрежението между управляващите и опозицията стана изказване на Ерменков за изборите за президент в Русия.

Таско Ерменков: Няма достатъчно държавност в енергетиката

В началото на седмицата той написа във Facebook профила си, че 90% от хората в Крим са гласували за Владимир Путин въпреки анексирането. В поста си той се обръща към САЩ, Германия, Франция и Европейския съюз с думи на Христо Ботев, с които им казва „вий сте идиоти”.

Това изказване стана и повод в декларация пред пленарната зала ГЕРБ да поискат обяснение дали това е позиция на БСП, или само на Таско Ерменков.

Какво трябва да пише в учебниците по история за времето на комунизма?

„Изказването на Таско Ерменков нарушава не само българския национален интерес, но и саботира прагматичната основа, на която би трябвало да се изграждат българо-руските отношения”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

„Вместо да се съсредоточите върху важните за България и ЕС въпроси, постоянно ни занимавате с неща, които не са за пленарна зала. Но дъното е да ни занимавате с Facebook статуси на народни представители от БСП, които са в личен профил”, коментира от своя страна Кристиян Вигенин от БСП.

Ерменков за катастрофите с Нинова: Притеснително е

"За нас притеснителното е, че това става като разширяване на периферията в самата БСП като парламентарна група за изказване против ЕС и поведение, което несъответства на европейските ценности”, заяви Цветан Цветанов.

„ГЕРБ се опитват да ни правят всички на идиоти. Това, което пиша във Facebook, го пиша вечерно време, извинете, по къси гащи и с компютър на коленете си. Така че няма как да бъде партийно мнение”, обясни Таско Ерменков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.