АПИ: По-дълги гаранции за новоизградените пътни участъци

„Предвижда се значително увеличаване на гаранцията на новоизградените пътни участъци, в зависимост дали става въпрос за магистрала или първокласни, второкласни или третокласни пътища”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” инж. Светослав Глосов от Агенцията „Пътна инфраструктура”. Коментарът му бе по повод ремонтите на магистрала „Тракия”, дни преди официалния старт на летния сезон.

СТОЛИЧНИ АБСУРДИ: Кой асфалтира дупки, пълни с вода? (ВИДЕО)

„За пръв път се затваря за ремонт такъв голям участък. Трябваше да се направи обследване на пътното трасе. Този пътен участък се експлоатира от 23 години, като през това време не е правен ремонт. При разкриването на разкопките, се откри, че асфалтовите пластове, които са полагани през годините са малко па-различни от това, което се очакваше”, коментира инж. Светослав Глосов от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Фандъкова: 240 000 лева глоба за всеки ден забавяне с ремонта на „Граф Игнатиев”

И даде уверения, че се работи усилено, за да може този участък от 22 километра в посока Бургас да бъде завършен до края на месеца, а до края на юни да бъде ремонтиран и завършен участъка и в посока София.

„Има 6 съоръжения по трасето, които също се ремонтират сега. Подменят се изцяло и мантинелите, пътните знаци и маркировката”, добави инж. Светослав Глосов от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.