Дрогата била скрита в тир със строителни материали

Удар срещу наркомафията. Близо 200 килограма хероин за  задържаха  на граничния пункт "Капитан Андреево". Стойността на наркотика надхвърля 12 милиона лева. Димитър Иванов разказва. Когато турският камион влиза за проверка на Капитан Андреево рентгенът не отчита нищо притеснително. Причината е, че товарът е керамично лепило, което като консистенция е идентично на хероина. Тогава на помощ идва старият изпитан метод - митничарското куче Ричи.

Турските власти конфискуваха 171 кг хероин

„В една от тръбите, която е фабрично запечатана намират колегите двукилограмов пакет с кафяво прахообразно вещество, което при полеви тест дава характерното хероиново оцветяване”, каза директорът на Агенция „Митници” Георги Костов.

Пакетите се оказват 95 с общо над 191 килограма хероин. Стойността му по цени на съдебната система е близо 12 и половина милиона лева. По документи товарът пътува за Белгия от Турция.

„Тъй като операцията продължава на територията на тази държава няма да споменаваме повече подробности, за да не провалим последващите действия”, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Информация за товара в МВР идва от партньорски служби. Заради добрата организация по прикриването на дрогата се предполага, че не става въпрос за изолиран случай, а най-много похвали за акцията получи кучето. Дарина Славова от Окръжна прокуратура – Хасково заяви, че то е получило лакомства за награда.

„Той е кокер шпаньол, мелезче между кокершпаньол и бретон, но е изключително полезен, когато става въпрос за маневриране в ограничени пространства, каквото е пространството в един товарен камион”, поясни Георги Костов.

Турският шофьор на тира, който е на 61 години, вече е с обвинение за контрабанда, което предвижда до 20 години затвор.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.