Един срещу друг застават кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов и на БСП Веселин Тушинов

Две села избират кметове на втори тур днес. Това са врачанското Галиче и девинското Беден. До вота в Галиче се стигна, след като кметът му Ценко Чоков беше осъден, а правомощията му бяха прекратени. На балотаж днес един срещу друг застават кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов и на БСП Веселин Тушинов. На първият тур от вота миналата седмица Тушинов спечели 388 гласа, а Стоянов – 369.

Ден за размисъл в Галиче

„Изборният ден в Галиче започна спокойно. В 7 часа сутринта бяха открити и четирите избирателни секции – три стационарни и една подвижна секция. Всички членове на избирателните комисии се бяха явили навреме за отварянето на секциите. До момента нямаме постъпили сигнали за нарушаване на изборния процес”, заяви за „Събуди се” председателят на секционна избирателна комисия Цветелина Андровска.

Миролюба Бенатова представя: По изборите в Галиче

Последваха и скандали, но извън избирателните секции.

„Регистрирани са в Галиче преди 6 месеца. Докараха ги да гласуват тук. Един тръгна да се бие с мен, за да не ги снимам”, разказа Венцислав Николов, застъпник.

„Получих информация, че се влиза по къщите и се дават наставления на гражданите”, разказа Цветелина Андровска, председател на секционна избирателна комисия в Галиче.

Имаше обвинение и в това, че не се опазва тайната на вота в подвижната избирателна секция. Тази жалба се разглежда и в Общинската избирателна комисия.

Избирателната активност е доста висока. Само за първите пет часа в Галиче са гласували над 31% от имащите право на глас.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.