Шествието на хората с различна сексуална ориентация ще се проведе на 9-и юни

Националисти организират протест срещу шествието "София прайд". Част от недоволните ще бъдат на същото място в същия час, когато се събират и хората с различна сексуална ориентация. Те пък искат равнопоставеност на всички семейства, наказания за хомофобски прояви, както и в законите ни да влязат стандартите на Истанбулската конвенция.

Малкият Даниел расте с две майки. Както за раждането му, така и за запознанството им - двете жени са категорични, че са сред най-хубавите неща в живота им. И тази година за първи път ще отидат на "София прайд" тримата заедно. 

Защо гей браковете станаха тема у нас?

„Ние не се крием, ние сме тук, ние сме част от това общество, ние можем да бъдем, ние ще бъдем и някой ден може би ще се преборим да бъдем истинско семейство, дори и еднополово, равноправно на хетеросексуалните двойки”, на мнение е Павлина Тодорова.

Шествието на хората с различна сексуална ориентация ще се проведе на 9-и юни. По същото време и на същото място протест организират и от „Национална съпротива”. По-късно ще имат и шествие, което ще започне от пилоните на НДК. Наричат го "Да запазим децата от разврата"

„Това е едно огромно падение, една огромна гнусота, която за съжаление нашето общество и за съжаление целият свят, явно е застанал с главата надолу и я възприема”, на мнение е Благовест Асенов от "Национална съпротива".

ОКОНЧАТЕЛНО: Австралия узакони еднополовите бракове

И Българската православна църква не е съгласна с провеждането на "София прайд". От Светия синод в съобщение призовават за благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха. От Светия синод пишат още, че всяка човешка душа е по-ценна от целия свят и бог не иска смъртта на грешника, но да се отвърне той от пътя на злото и греха, и да бъде жив.

От Столичната община твърдят, че все още при тях не постъпило уведомление за шествието на "Национална съпротива". Мерките за сигурност на 9-и юни обаче щели да гарантират сигурността.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.