Двата отбора играха в мач от първия кръг на Група G на световното първенство в “Арена Армеец”

Отборът на България запази шансовете си за класиране на финалната шестица на Световното първенство по волейбол, след като победи Иран с 3:0 гейма (25:19, 28:26, 26:24) в първия си мач от втората фаза на надпреварата.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

В първия етап от турнира във Варна „лъвовете“ загубиха от този съперник с 1:3, но днес пълната и шумна зала „Арена Армеец“ в София вдъхнови тима за страхотна игра и чиста победа.

Възпитаниците на Пламен Константинов доминираха през първата част, която спечелиха с 25:19, а вторият гейм вървеше точка за точка преди иранците да дръпнат с две точки при 24:22 и да се доближат максимално до изравняване. В този момент на сцената излезе капитанът на България Виктор Йосифов, който бе в основата на три поредни точки за нашите, които скоро след това затвориха гейма на 26, пише БГНЕС.

Третата част също бе равностойна, като при 21:20 Тодор Скримов избухна с три поредни аса, за да ни даде четири поредни възможности да затворим мача. Иранците обаче отразиха и четирите, но след това Валентин Братоев реализира две поредни атаки, за да донесе победата на България.

По този начин България вече има актив от 12 точки и заема второ място в група G зад отбора на САЩ, който по-рано днес записа шестата си поредна победа на шампионата след 3:1 срещу Канада. Американците, които имат 16 точки, са утрешния ни съперник. Двубоят отново е от 20:40 часа в зала „Арена Армеец“. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.