Недоволството срещу високите цени на горивата продължава

Нова вечер на протести. Недоволството срещу високите цени на горивата продължава. Във Варна протестиращите блокираха кръстовището пред общината. В София протестът за горивата

се сля с протеста на майките на деца с увреждания, а перничани излязоха на ново автошествие.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ В СОФИЯ И СТАРА ЗАГОРА ВИЖТЕ ТУК

След протестната вълна в неделя властта успокои - няма да има застраховка „Гражданска отговорност”, която да струва 1000 лева, а увеличението на данъка върху старите автомобили е незначително.

Масов протест срещу високите цени на горивата (ОБЗОР)

Протестът на Национално движение „Възраждане” под прозорците на властта започна в 16.30 часа. Час по-късно пред сградата на Министерския съвет започна и 22-ия пореден протест на майките на деца с увреждания. Двата протеста се сляха и шествието тръгна към централата на НФСБ. Полицейското присъствие в центъра на София е засилено. Няма ескалация на напрежението.За кратко беше спирано движението по улица "Раковски" и по булевард "Цар Освободител". 

Радев: Оставка в такъв момент е абдикация от отговорност

Протест на цените на горивата има и в Перник. Десетки шофьори излязоха на автошествие и блокираха пътен възел „Драгичево” в посока магистрала „Люлин”. Движението в района е затруднено. Хора протестират и на пътен възел „Даскалово”. Движението в посока София и Перник е блокирано. Има засилено полицейско присъствие.

Перничани протестираха срещу цените на горивата (ВИДЕО)

За трети пореден ден варненци протестират срещу високите цени на горивата, повишаването на налозите за старите автомобили и застраховката „Гражданска отговорност”. Хората искат и оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради циничното му изказване спрямо майките на деца с увреждания. Варненци блокираха две централни кръстовища.

Десетки също старозагорци излязоха на улицата и тази вечер срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. С автопоход по улиците на града под надслов „Държавата - това сме ние!” те поискаха оставката на правителството. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.