МВР има сигнали за провокатори и е взело мерки, информира вътрешният министър

Трудно е да се каже колко са точно протестите в страната, като се има предвид, че паралелно се организират в социалните мрежи нерегламентирано. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, който заедно с директора на „Национална полиция“ Христо Терзийски присъстваха на литургия в памет на жертвите от пътнотранспортни инциденти.

МВР има информация за слабо присъствие от протестиращи в Хасково, Пловдив, Силистра, Пазарджик, Добрич. Организирано придвижване към София се очаква от Пловдив и Пазарджик. Все още не е потвърдено коли да пристигнат от Благоевград, уточни Терзийски.

ПРОТЕСТИ В СОФИЯ: Очакват се проблеми с движението

„Приветствам всички граждани, които регламентирано съгласуваха протестите, защото това е пътят и по този начин се спазват правата както на протестиращите, така и на останалите граждани. Надявам се всички да се включат в този тип организирани протести. Иначе, като организация сме създали необходимите мерки“, заяви Маринов.

Той съобщи още, че МВР има сигнали за провокатори. Полицията е взела необходимите мерки да не се стига до ексцесии.

Шествие в Хасково срещу безобразията в страната (ВИДЕО)

За днешните протести в цялата страна са мобилизирани над 2000 души, половината от тях са по улиците на София. Предвидени са и патрулки, които да ескортират протестиращите от Пловдив и Пазарджик.

Още от сутринта кордон от полиция е строен по централните булеварди на София. Екипите следят за реда в района на Министерски съвет, президентството, бул. „Мария Луиза“, бул. „Цар Освободител“, пространството около парламента и храм-паметник „Свети Александър Невски“. Очаква се няколко различни лъча от протестиращи да минат с различни искания. В ранния следобед се очаква всички да се съберат пред Ларгото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.