Сатиричният театър с нов драматургичен прочит на безсмъртния роман на Сервантес

"За какво ви е Дон Кихот?" Това е премиерното заглавие в столичния Сатиричен театър, адаптация по безсмъртния роман на Сервантес. Героят е на върха на славата си и е следван навсякъде от Санчо Панса. Той попада в поредица от приключения, а в главните роли ще видим обичаните актьори Марта Вачкова, Герасим Георгиев - Геро и Калин Сърменов.

"Има такива хора "донкихотовци", които не искат да се продадат лесно, да се подадат на кича, в който живеем. Такива, които да следват идеалите си", заяви Марта Вачкова за предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

"Най-хубавото е, че класиката винаги ти предоставя да направиш своя поглед върху героя и аз ще представя своя Санчо Панса, както аз съм си го представял", заяви Герасим Георгиев - Геро.

"Кръстихме така това представление, защото театърът има нужда да създаде една среда, в която хората да се огледат, особено Сатиричния театър. Нещото, което се опитваме, е да разкажем история за идеите, вярата в идеите, честността, за истинската любов, за себеотдайността, за да могат хората да видят какво се случва", сподели Калин Сърменов.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.