Парчето падна от изоставена недостроена сграда в София

Огромен бетонен къс смачка кола в столичния кв. "Гео Милев". Парчето падна от изоставена недостроена сграда на ул. "Алфред Нобел".

Малко след инцидента екип на NOVA потърси фирмата, която стопанисва обекта. Досегашният собственик, служител на Първо Районно управление, не пожела да говори, а информация за настоящия така и не получихме. Кой е отговорен за инцидента, който можеше да отнеме човешки животи?

"Това е един строеж, който не е довършен и седи тук от много време. В районната администрация постъпи искане за съгласуване на план за безопасност и здраве във връзка с премахване на сградния фонд в този имот. Сградите ще бъдат премахнати, но в районната администрация няма информация какво е бъдещото намерение на собственика", каза началникът на отдел "Инженерна инфраструктура", район "Слатина" Михаил Джурджин пред камерата на "Здравей, България".

ПО ЗРИТЕЛСКИ СИГНАЛ: Опасен мост във варненския квартал "Максуда"

Джурджин обясни, че става дума за съгласуване, а не за разрешаване на премахване на сградния фонд.

"Съгласуването е постъпило на 13 февруари с печатите от дирекция "Анализ и управление на трафик" и ще продължи 20 дни, но забележката ни гласи, че по дължината на оградата от към ул. "Алфред Нобел" и от страната на сградата, която е западно от имота трябва да бъде изградено скеле, което да предотврати инциденти", добави началникът на отдел "Инженерна инфраструктура".

Михаил Джурджин добави, че ще бъде съставен акт на фирмата изпълнител, който ще бъде от 1000-5000лв.

Бетонен къс от мост в столицата падна върху кола (ВИДЕО)

"Освен скеле, ще направим и предписание за възстановяване на целостта на оградата и да бъде назначена жива охрана на обекта, който да препятства достъпа до разрушаващите се сгради от нераглементирания достъп", заяви Джурджин.

Според информацията фирмата, която е извършила разрушаването на сградния фонд, е закупила автомобила от неговия собственик.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.