Павлова призова младите хора да бъдат активни в диалога за бъдещето на Европа

„Упражнявайки правото си на глас, гражданите ще направят своя избор за това, каква Европа искаме, а ключът е най-вече в ръцете на младите хора. Аз съм убеден про-европеец, но не трябва да приемаме Европа за даденост. От всички нас зависи в каква Европа ще живеем, как ще я променим и как ще надградим европейската интеграция и ценности. Европа е на кръстопът и предстоящите избори за Европейски парламент са изключително важни.”

Това каза народният представител и кандидат за Европейскиа парламент от листата на ГЕРБ и СДС Лиляна Павлова. Тя взе участие в публичната дискусия на тема „Визии за реформа на ЕС“, организирана от Съюза на европейските федералисти и Европейското младежко движение с подкрепата на Бюрото на ЕП в България.

ПЛАТФОРМАТА НА ГЕРБ И СДС ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ: Кохезионната политика, миграцията и отбраната - сред приоритетите

Лиляна Павлова призова младите хора в България да гласуват на предстоящите избори и да бъдат активни в диалога за бъдещето на Европа, тъй като това е тяхното бъдеще.

Тя коментира още и горещата тема за ЕС – Брекзит. „Предвид предизвикателствата в международен план и оттеглянето на Великобритания, въпросът Европа да остане единна е най-високо в дневния ред”, категорична бе Павлова.

Тя подчерта още категоричната про-европейска оринтация на евролистата на ГЕРБ и СДС и отбеляза: „Ние сме за по обединена Европа, която е и по-близо до гражданите. Ние знаем, че европейските граждани очакват от нас да променим Европа в посока по-малко бюрокрация, но едновременно с това да я направим по-сигурна, надеждна, просперираща и конкурентоспособна, решаваща навреме и адекватно проблемите на гражданите”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.