Той остава в ареста

Собственикът на петте кучета, нападнали и убили човек край село Владо Тричков, не е сигурен, че изпитва вина. Това каза самият той пред репортерите в съда. Адвокатът на Йордан Карагьозов поиска мъжът да бъде пуснат от ареста, но според магистратите има опасност той да се укрие. 

Пет домашни кучета убиха 39-годишен мъж (ВИДЕО)

Йордан Карагозов проговори за първи път пред медиите след ареста си и изрази съмнение, че неговите кучета са убили 39-годишния Димитър.

Оставиха за постоянно в ареста мъжа, чиито кучета нападнаха и убиха човек

Експертиза обаче доказва, че именно кучетата на Йордан са причинили смъртта на мъжа. 

 

 

 

 

"Фрагментът от кост, която е намерена в двора на имота, където са пребивавали кучетата, показва също, че костта е от човешки произход", каза прокурорът Христина Лулчева. 

Според Йордан Карагьозов, животните му досега не са приявявали агресия към хора. "Последните 11 дни кучетата бяха при един приятел, който има дете в неравностойно положение и няма как той да има доверие на кучетата, пък реално те да са агресивни", заяви Карагьозов.

Твърди, че е полагал достатъчно грижи за кучетата и им е носил храна всеки и ден, но не и според прокуратурата. "Не се отглеждат, просто са изоставени в този имот от страна на обвиняемото лице", каза още Лулчева. 

В продължение на две години Карагьозов е бил издирван, за да му се връчат предписания как да се грижи за животните, но без резултат. Затова съдът реши, че има опасност да се укрие, ако е на свобода.

Репортер: Ивелина Драгнева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.