Лидерът на ВОЛЯ моли американския президент да спре сделката за F-16

В отворено писмо лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки кани американския президент Доналд Тръмп на гости в България и отправя горещата си молба към него в качеството си на последна инстанция да спре сделката за F-16. Това съобщи самият той в кулоарите на парламента след ратификацията на сделката за самолетите. Марешки прочете писмото си пред медиите. В него нарича сделката с американската страна "грабителска".

ОКОНЧАТЕЛНО: Парламентът даде зелена светлина на сделката за F-16

"Не притискайте България да се хвърли във финансова пропаст, не обричайте на мизерия един достоен европейски народ", настоява Марешки в писмото си, цитиран от БТА. 

Писмото е подписано от цялата парламентарна група и щяло да потегли към океана още днес. С него Марешки отправя покана към президента на САЩ Доналд Тръмп да посети красивата ни страна, да се срещне с хората и да чуе тяхното мнение по въпроса със самолетите.

"Защо САЩ толкова притискат България да направи този безумен разход? Наясно ли са, че най-богатата държава обрича на мизерия най-бедната държава на ЕС?", пише Марешки.

Марешки изрази надежда с това писмо да привлече вниманието на международната общественост, на страните членки на ЕС и на медиите. "Вероятно не са ви разказали, че в България минималната месечна работна заплата е 320 долара, средната около 600 долара, а средната пенсия е 224 долара, минималната пенсия е 126 долара и повече от два милиона пенсионери или 30 процента от българския народ живеят на границите на бедността", информира президента на САЩ лидерът на ВОЛЯ. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.