Причината за инцидента - блъснат мъж на релсите

Изоставени с багаж и деца на релсите. В тази ситуация изпадат пътници, качили се в петък на влак от София към Варна. Заради блъснат човек на релсите десетки остават блокирани с часове без вода, храна и алтернативен транспорт.

В него пътуват стотици пътници, сред които дядо Кънчо, съпругата му и внуците им. 

„Един овчар е прекарал овцете по средата на линията, овцете са минали и когато решил да преминава, не е успял. Паднал е между линията и влакът минава през него”, разказа един от пътуващите.

Часове наред пътниците чакат, някои тръгват пеш, други звънят за помощ на близките си. 

Започна извозването на блокираните туристи от гръцкия остров Самотраки

Детската учителка Антония тръгва от Варна, за да прибере родителите и малкия си син.  „Отидох на гарата да попитам каква е причината. Жената ми каза, че поради технически причини влакът е спрял и няма да има транспорт, каза, че нищо не знае и сви рамене. Остана ми да чакам”, разказа тя.

Докато разследването на трагедията продължава, влакът не може да тръгне. А друг така и не идва. Оказва се, че това е пореден инцидент на релсите за броени дни.

За NOVA от БДЖ обясниха, че се извиняват на потърпевшите пътници за неудобството. И допълват: „От страна на БДЖ е създадена организация за осигуряване на превоз за пътниците до Разград и Шумен, които е трябвало да осъществят връзки с други влакове, но поради продължителния престой не са реализирани.”

Когато пристига заедно с приятел на гара Юнак, Антония открива своите юнаци. Вместо да чакат неволята, ходили пеша около километър, с багаж и дете на ръце. Имало и други като тях. Без вода, с бебета, с куфари и детски колички.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.