Това беше първото му появяване на сцена след обвиненията в сексуален тормоз

Оперната легенда Пласидо Доминго получи овации на фестивала в Залцбург - първото му представление, след като беше обвинен в сексуален тормоз. „Триумф в Залцбург, овации за Доминго въпреки аферата„ Me Too “, гласи заглавие в регионалния всекидневник Kleine Zeitung, след изпълнението му в операта на Джузепе Верди - „ Луиза Милър “на годишния музикален и драматичен фестивал в Австрия.

Осем певци и танцьорка заявиха пред Асошиейтед прес по-рано този месец, че са били тормозени сексуално от известния бивш член на „Тримата тенори“, при инциденти през 80-те години. В доклад на АП няколко жени, едната от които е идентифицирана, обвиниха Доминго, че е използвал позицията си в операта, за да оказва сексуален натиск спрямо тях. Операта в Лос Анджелис започна разследване.

Вследствие на обвиненията, Асоциацията на Филаделфийския оркестър оттегли поканата си към Доминго да изнесе концерт на 18 септември. Ръководителят на фестивала в Залцбург в Австрия обаче каза, че Доминго ще се представи там, както е планирано.

Роденият в Мадрид Доминго е един от най-признатите тенори на 20-ти век, известен с гастролите си заедно с известните тенори Лучано Павароти и Хосе Карерас. През последните години дългогодишната оперна звезда все още се представя пред публика на 78-годишна възраст. Той е направил повече от 100 албума и има 14 награди "Грами". По-рано тази година той отпразнува 4,000-то си представяне в 60-годишната си кариера.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.