Случилото се е предизвикало сериозни закъснения

Високоскоростната жп линия между френските градове Париж и Лил бе прекъсната днес и в двете посоки от 8.15 ч. по Гринуич, след като човек е бил блъснат от влак. Случилото се е предизвикало сериозни закъснения, тъй като влаковете е трябвало да бъдат отклонявани, съобщи френската железопътна компания, цитирана от Франс прес и БТА.

Влак блъсна кола на жп прелез край Плевен, мъж пострада

Компанията оператор SNCF съобщи за АФП, че влакът "Талис" по линията Амстердам - Париж е ударил човек на гарата на Атенкур, на река Сома, но не даде подробности за здравословното му състояние. Службите за Спешна помощ съобщиха, че влакът е блъснал жена и тя е загинала на място. Вследствие на инцидента свръхскоростните влакове "Талис" и "Юростар" са отклонени по други жп линии, по които се движат с по-ниска скорост, което причинява закъснения достигащи до четири часа.

Влак удари автомобил в софийско село, загина жена

На информационния си сайт за пътници френската железопътна компания съобщи също, че някои влакове ще бъдат отменени. Според компанията работата на пожарната и полицията на мястото на инцидента ще продължи един-два часа, посочва АФП.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.