До по-лекото наказание се стигна след като преподавателката сключи споразумение с прокуратурата

Условна присъда за учителката, хваната да шофира пияна. Наказанието, което тя получи е една година условно лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок. Една година остава без шофьорска книжка и получава глоба от 200 лв. Това е решението на Районния съд в Пловдив, което е окончателно.

До по-лекото наказание се стигна след като преподавателката сключи споразумение с прокуратурата. Държавното обвинение счете, че Тонка Драгиева е с чисто съдебно минало, сама се грижи за 14-годишния си син и има добри характеристични данни като учител.

Учителката, управлявала автомобил след употреба на алкохол, отива на съд

 

 

„Съжалявам. Няма да обжалвам, няма защо да го правя. От 13 години съм шофьор и нямам нито едно провинение. На мен не ми е мъчно, че няма да имам шофьорска книжка, мъчно ми е за отношението на хората. Заклеймиха ме, сякаш съм убила 15 деца”, каза Драгиева.

Тя призна, че преди да бъде задържана е изпила няколко чаши вино. Поводът за почерпката бил, че неин добър приятел е сключил брак в чужбина. "На мен ми е изключително неприятно +, че ме разснасят сякаш съм някакъв масов убиец", каза педагожката.

Според  директора на ОУ „Климент Охридски” Иван Чавов законодателството не позволявало тя да продължи да изпълнява учителската си професия. „Т.е. трябва да я уволним дисциплинарно след решенето на съда. Така тя остава без средства. Надявам се, тъй като тя има и друга специалност, да се върне към старата си работа, на която е била”, каза той.

След като разбрали, че учителката ще бъде уволнена, децата нарисували огромна картина с пожелание тя да остане при тях.

Арестуваха учителка в Хисаря, шофирала пияна към работа (ВИДЕО)

Родителите на учениците я защитиха. „Добра учителката е, добър професионалист. Трябва да й се даде друг шанс”, каза една от майките.

Тонка Драгиева заяви, че напуска огорчена учителската професия. Смята в бъдеще да работи като  кинезитерапевт.