Това ще се случи със съдействието на Министерството на образованието

20 ученици и четирима преподаватели от Каварна и осем ученици и двама преподаватели от Кърджали се очаква да се завърнат в България от Италия. Учениците са там по програма „Еразъм+“ и се намират в малко градче в близост до Милано.

Ученици от Свищов, завърнали се от Сицилия, ще бъдат под домашно наблюдение

Със съдействието на Министерството на образованието групата от Каварна ще се завърне с една седмица по-рано, на 1 март, с полет до летище София. От Регионалното управление по образование в Добрич поддържат постоянен контакт с преподавателите, като до момента ситуацията е напълно спокойна.

Групата от Кърджали ще се прибере с два полета от летище "Бергамо" в Милано още днес, след като са прекарали 16 дни в градче край Милано. Съвместното обучение е трябвало да продължи до 29 февруари, но визитата е прекратена поради обявената кризисна зона в Милано и околностите му заради случаите на коронавирус. 

Съмнения за случай на коронавирус в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Директорът на Професионалната земеделска гимназия „Климент Тимирязев“ в Каварна Атанаска Костова заяви, че всички са напълно спокойни и няма паника сред децата.

ПОД КАРАНТИНА: Туристи са блокирани в хотел в Тенерифе, сред тях и българи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Директорът на Регионалното управление по образованието в Добрич Жоро Тошков увери, че децата и техните преподаватели ще бъдат изолирани за 14 дни след завръщането си на 1 март.

Началникът на Регионалното управление на образованието Гроздан Колев заяви, че няма болни сред завръщащите се от кърджалийската група, всички са в добра кондиция. Той увери, че ще бъдат взети необходимите мерки групата да бъде обгрижена, след като се прибере и допълни, че децата и учителите са заминали на 9 февруари.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК