Средствата са били предназначени да изпратят Бейлс и неговата майка в Дисниленд

Австралийското момче, видео за чиито страдания от тормоз се превърна в хит в интернет, ще дари стотици хиляди долари дарения за благотворителност, а не за пътуване до Дисниленд, съобщи Франс прес.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Клипът с деветгодишния Куейдън Бейлс го показва да плаче и многократно да казва, че иска да умре, след като е бил тормозен в училище, предизвиквайки подкрепа от цял свят.

Как един необикновен надпис в Бургас трогна стотици? (ВИДЕО)

Клипът е гледан милиони пъти и подтиква американския комик Брад Уилямс да направи страница GoFundMe, която в крайна сметка събра почти 475 000 щатски долара.

Въпреки че средствата са били предназначени да изпратят Бейлс и неговата майка в Дисниленд, леля му казала на австралийския NITV News, че парите ще бъдат използвани за благотворителни организации.

„Кое дете не би искало да отиде в Дисниленд, особено ако е живяло живота на Куейдън? Да избягате на място, което е забавно, което не му напомня за ежедневните предизвикателства“, каза тя.

ТРОГАТЕЛНО: Виртуална реалност срещна майка с мъртвата й дъщеричка (ВИДЕО)

„Но сестра ми каза „Знаеш ли какво, нека се върнем към истинския проблем “. Това малко приятелче е било тормозено. Колко самоубийства, на черни или бели, са станали в нашето общество поради тормоз.“

"Искаме парите да отидат в обществени организации, които наистина се нуждаят от тях. Те знаят за какво трябва да се изразходват парите. Макар много да искаме да отидем в Дисниленд, мисля, че нашата общност далеч няма да има полза от това."

"Бостън Селтикс": Коби Брайънт е по-голям от баскетбола (ВИДЕО+СНИМКИ)

Австралийският актьор Хю Джакман и играчът от НБА Енес Кантер бяха сред стотиците хиляди, изразили подкрепа за Бейлс.