Очакват ни слаби валежи и температури над 15 градуса през почивните дни

В началото сме на период с бавно затопляне и обилно снеготопене. Днес облачността ще се разкъсва видимо следобед в Североизточна България. Над останалата част от страната ще бъде облачно. Преваляванията ще са в югозападната половина на страната – предимно от дъжд, а на места в планините и предпланинските райони - от мокър сняг.

Около обяд времето ще бъде ветровито, с по-силен вятър по Черноморието и в Югоизточна България. Поривите по крайбрежието ще са над 50-60 км/ч, а вълните ще гонят 3-4 метра височина.

Температурите в четвъртък сутрин ще бъдат между 1 и 4 градуса над нулата. В най-топлата част на денонощието стойностите ще достигат 3-4 градуса в Западна България и 12-13 - на североизток и в централните райони на Горнотракийската низина.

Средиземноморски циклон ще бъде причина за по-силния вятър и днес, и утре. Той преминава южно от нашата страна. От него очакваме слаби превалявания и в петък – отново предимно дъжд, а в планините на Югозападна България - и от сняг. През почивните дни валежите ще се изместят в Източна България.

Температурите до края на тази и в началото на следващата седмица ще се повишават. В неделя и понеделник пролетта се връща с температури над 15 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.