Те предлагат на широката аудитория виртуални битки, които могат да се следят от зрителите онлайн

В период, в който целият спортен свят е изправен пред невиждано предизвикателство, някои федерации показват, че могат да мислят нестандартно и да импровизират. Ярък пример за това са Световните боксови супер серии, които включиха мачовете си на виртуален режим.

Подобно на други дисциплини, боксът също страда от сериозни промени в графика и неяснота кога събитията ще могат да бъдат възстановени. Промени в графика застигнаха и дългоочаквания от всички българи мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. В края на март стана ясно, че срещата ще бъде отложена. По план тя трябваше да се състои на 20 юни на стадиона на „Тотнъм“ в Лондон, но бе насрочена за 25 юли.

Феновете все пак могат да бъдат доволни, че двубоят е само отложен и има насрочена друга конкретна дата. Не е такава съдбата на дългоочаквания мач между Александър Поветкин и Дилън Уайт, чиято среща на ринга бе отложена за неопределено време.

На фона на тези събития Световните боксови супер серии (WBSS) изпъкнаха с алтернативен начин за провеждане на събитията. Те предлагат на широката аудитория виртуални битки, които могат да се следят от зрителите онлайн.

Този вариант не крие рискове за здравето нито на спортистите, нито на публиката, и доби такава популярност, че букмейкъри като Bwin дори предложиха на своите клиенти залози на тези мачове.

Домът на трофея на Мохамед Али, както са известни WBSS, организира електронен вариант на турнира, в който виртуално ще се включат легенди от тежката категория на международния бокс. Четвъртфиналите на състезанието включват срещи между: Мохамед Али и Ивендър Холифийлд, Ленъкс Люиус и Джо Фрейзър, Майк Тайсън и Ерик Еш, Джордж Форман и Дейвид Хей.

Любителите на този спорт вероятно вече повдигат скептично вежда, защото част от тези имена не са между живите, а останалите са приключили професионалната си боксова кариера. Идеята на този турнир обаче е не да заблуждава зрителите, а да предложи алтернативен метод на забавление.

Срещите представляват симулация на игра, която се осигурява чрез компютър. Зрителите могат да се насладят на достоверна графика, а мачовете следват правилата на стандартната боксова среща.

Макар да не са действителни мачове, срещите от eWBSS са повече от чудесен заместител. Ако харесвате този спорт и ви липсват зрелищата на ринга, може да дадете шанс на виртуалните срещи. Няма какво да губите, а и не се налага да напускате дома си. Самата тенденция набира сериозна скорост, така че със сигурност ще се чувствате като част от многолюдна публика.