В ефира на „Здравей, България” той разкри повече подробности за него и обясни метода му на действие

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19. В ефира на „Здравей, България” той разкри повече подробности за него и обясни метода му на действие. 

„Принципът му на работа се основава на количеството въглероден диоксид или концентрацията на въглероден диоксид, който съответният пациент издиша. Цялата полза от този вид тест е, че той може да скринира симптоматичните болни, които обаче са със здрава белодробна функция”, обясни проф. Йонко Мермерски.

Как се прави бърз тест за коронавирус?

„На база това, което имаме като статистически данни, всеки един тест подобрява надеждността си във времето. Ние сега сме на около 80-90% надеждност”, допълни проф. Мермерски.

Според проф. Мермерски тестовете му биха се появили в търговската мрежа много бързо. „Единственото, което ни бави е отпускането на по-голяма група на лица, които да използваме, за да направим клиничното изследване по-обширно от това, което до момента сме осъществили”, каза още той.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП