То е експериментално

Американските власти одобриха експериментално лекарство за употреба при пациенти с коронавирус в момент, когато доста американски щати облекчиха блокирането поради пандемията въпреки поредния скок на смъртта от болестта, съобщи АФП.

Учените с три сценария за развитието на коронавируса (ВИДЕО)

За употребата на Remdesivir, антивирусно лекарство, първоначално разработено за лечение на ебола, беше дадена зелена светлина в петък, след като основно проучване установи, че стимулира възстановяването при пациенти с COVID-19, предаде БГНЕС.

Националният оперативен щаб спира да дава ежедневни брифинги (ВИДЕО)

"Това наистина е много обещаваща ситуация", заяви президентът Доналд Тръмп в петък в Белия дом, където към него се присъедини Даниел О'Дей, изпълнителен директор на Gilead Sciences, където е разработено Remdesivir.

Ремдезивир се включва в генома на вируса, пречейки на процеса на репликацията му.

Отпада забраната за посещения на природни паркове и планини

Одобрението на лекарството дойде, когато американските лидери са изправени пред нарастващия натиск от страна на гражданите против ограниченията „стойте си вкъщи“.

С около 1,1 милиона потвърдени случаи на коронавирус, близо 65 000 от които завършиха със смъртта на пациентите, Съединените щати са начело на черната статистика в пандемията в света, а Тръмп се стреми към обрат, тъй като в най-голямата световна икономика безработните се увеличават с милиони всеки ден.

Отменят задължителното носене на маски на открити обществени места (ЗАПОВЕД)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК