Говори Валерия Валериева, която беше пусната под домашен арест

След побоя над младо семейство във Видин, за който NOVA разказа, пред камерата ни застана задържаната жена. Мярката ѝ беше променена на домашен арест, а останалите трима арестувани остават за постоянно зад решетките.

Семейство с две деца се оплака, че са ги пребили с бухалки, докато били на разходка

Инцидентът се случва в светлата част на деня на централно място във Видин. Четирима души нападат мъжът и жената, докато те държат на ръце двете си деца - близнаци на 1 годинка. Бащата е бит с бухалки, които по-късно полицията намира при нападателите.

„Боят продължи около 4-5 минути. Цялата ми глава беше подута. Гърбът ми е в синини”, обясни пострадалият Владимир Скорчев.

„Аз изпратих моя син да ми купи лекарства. Той спрял автомобила си, а Владимир отворил вратата и го ударил без причина. Аз отидох като майка, заедно с мъжа ми, за да проверим защо детето ни е било набито”, разказа  Валерия Валериева.

 

 

Според версията на обвиняемата мъжът, за когото се твърди, че е бит, не е бил с дете на ръце. „Детето беше в колата и той го свали долу нарочно”, допълни тя.

„Чакайте малко да си оставя детето и сега ще ви покажа, кой съм аз, че градът е негов. Кадрите, как са ги монтирали нямам представа, но аз няма да ви лъжа”, добави Валери Найденов, роднината на обвинените.

Домашен арест за жената, участвала в побоя на семейство във Видин

Пъроначално Валериева обясни, че не знае откъде са се появили бухалките. „Не сме били с бухалки. Те са били в колата ни. Взех ги, когато видях, че мъжът ми е повален долу на земята. Племенникът ми по случайност минава и вижда как сме бити”, описа ситуацията обвиняемата.

Тя казва, че със семейството ѝ не са отишли на мястото, за да се бият. „Посред бял ден? Има и камери. Отидох като майка да попитам как може синът ми да яде бой. Иначе, да, в колата ми има бухалки. Ходя с тях, защото се плаша, а не се бия. Аз не мога да го бия. Той преби мъжа ми като куче”, допълни Валерия.   

За постоянно в ареста са трима души. Синът, мъжът и племенникът на Валерия. Тя е под домашен арест. Обвинени са за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда.

Повече гледайте във видеоматериалите. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.