Случаят е от магазин в Русе

Пореден куриозен случай в рубриката ни „Дръжте крадеца”. Собственик на магазини за хранителни стоки в Русе останал без рекламна масичка пред търговския обект. Охранителните камери записали случката, от която се вижда как през нощта две момчета я отмъкват без притеснение, че някой може да ги види.

Случаят е от нощта на 17 май. Цветан, който от години има магазини в централен русенски квартал, останал изумен, когато една сутрин видял, че масичката за кафе пред обекта му я няма.

„Дръжте крадеца”: Неизвестни задигнаха автомати, ползвани при подготовка на ловци

„Масата ни я откраднаха в неделя срещу понеделник около 22:00 часа. Две момчета са, на видима възраст между 16 и 18 години. Не мога да кажа нищо повече за тях”, заявява Цветан Кирков.

Масата е рекламна. Дадена е на Цветан да я стопанисва. Стои пред магазините му от години и русенецът не очаквал, че някой може да я открадне.

Търговецът разказва, че откакто има камери пред и в магазините, често засича кражби. Подавал жалби в полицията, но резултат нямало.

Затова при последната кражба приятел на търговеца  решил да разпространи видео от охранителните камери, така че ако някой разпознае младежите или пък види масата, да подаде сигнал. А  Цветан не търси наказание или отмъщение за тийнейджърите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.