Формацията за авиоакробатика "Ястребите на Румъния" прелетя над основните болници в румънската столица

Формацията за авиоакробатика "Ястребите на Румъния" прелетя около 11.00 часа в събота над основните болници в Букурещ в знак на благодарност към здравния персонал, участващ в борбата срещу COVID-19, съобщи сайтът Зиаре.

Светлинно шоу в Ухан в почит на героите, борили се срещу коронавируса (ВИДЕО)

Полетът, включващ два самолета EXTRA 330SC и три самолета EXTRA 300L, можеше да бъде наблюдаван от централните площади и булеварди в Букурещ.

 

"Ястребите на Румъния" имаха честта да прелетят над основните лечебни заведения в Букурещ, участващи в борбата срещу COVID-19, в знак на признателност към медицинския персонал и всички от първа линия!", се посочва в съобщение на Аероклуба на Румъния.

Прожектираха лицата на медици върху Айфеловата кула (ВИДЕО)

Те прелетяха над Националния институт за инфекциозни болести "Матей Балш", Клиничната болница за инфекциозни болести "Виктор Бабеш" и Военната болница за спешна помощ "Карол Давила". Полетът е част от проявите, с които се отбелязва 100-годишнината от основаването на Аероклуба на Румъния.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.