Пострадалата е в болница

Шофьор, седнал зад волана след употреба на голямо количество алкохол, блъсна с колата си жена на тротоар в пазарджишкото село Овчеполци. Инцидентът е станал в събота вечерта, съобщи за NOVA говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Пострадалата 74-годишна жена от селото е настанена в областната болница в Пазарджик със счупени крака, но без опасност за живота. Катастрофата е станала след като 41-годишният мъж от село Черногорово, загубил управлението на ладата си, колата се качила на тротоара и блъснала пешеходката.

Хванаха шофьора, който блъсна майка с дете на "зебра" и избяга

Пристигналите на мястото полицаи тествали с дрегер водача на старото руско возило и уреда отчел, че той е с 3,40 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан.

Пътният инцидент е станал докато се е провеждала специализирана полицейска акция в малките населени места от областта по контрол на движението.

Кола блъсна майка с малко дете във Варна, шофьорът избяга

По време на провеждането й са установени водачи седнали зад волана след употреба на алкохол на улици в селата Звъничево, Габровица, Овчеполци и на пътя между Виноградец и Карабунар. Показанията на дрегерите варира между 1.79 промила и 3.40 промила в издишания въздух. Пътните полицаи са засекли случаи на управление на нерегистрирани МПС, управление от неправоспособни водачи и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Репортер: Илиян Велков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.