Демонстранти опитаха да нахлуят в сградата на парламента

Полицията в Белград използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи срещу въвеждането на ограничителни мерки за борба с коронавируса, съобщават ТАСС и БТА.

Президентът на Сърбия Александър Вучич даде заден ход от плановете си да постави отново Белград под карантина тази седмица, но това не спря хората да използват пиротехника и да хвърлят камъни, докато опитват да нахлуят в сградата на парламента.

Няколко души бяха ранени при сблъсъци пред парламента днес, включително някои от опозиционните лидери.

ПРОТЕСТ В СЪРБИЯ: Демонстранти нахлуха в парламента (ВИДЕО+СНИМКИ)

Протестът започна към 18 часа местно време и отначало всичко беше спокойно, но малко след 20 часа групи младежи започнаха да хвърлят бутилки и пиротехнически средства срещу полицията. Полицията отговори със сълзотворен газ.

Според местна телевизия, по време на протест в Нови Сад, групи млади хора са счупили прозорци на административна сграда. Преди това протестиращи са разбили витрини в клон на управляващата Сръбска прогресивна партия в Ниш.

Расте броят на случаите на коронавирус в Сърбия

Вчера протестиращи влязоха в схватка с полицията и се опитаха да влязат в парламента в Белград, след като Вучич обяви, че през уикенда ще бъде въведен полицейски час.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК