Протестиращите започнаха да се събират около 17 часа

За четвърта поредна вечер граждани излязоха на протест в центъра на София. Демонстрантите започнаха да се събират пред сградата на президентството в 17 часа. Исканията на хората остават непроменени, като те настояват за оставката на правителството и на главния прокурор. До гражданското недоволство се стигна след акцията на прокуратурата срещу двама от съветниците на президента.

Ивайло Иванов: Протестиращите сами посочваха провокаторите (ВИДЕО)

 

 

Протестиращите първо се събраха пред Президентството, след което се отправиха към Министерския съвет, където останаха около половин час. След това продължиха към бул. „Дондуков” и блокираха движението по „Раковска”, стигайки до Народното събрание.

Оттам, с викове „оставка”, събралите се се отправиха към „Орлов мост”, който за четвърта вечер остана блокиран. След това протестиращите поеха по ул. „Граф Игнатиев” и стигнаха до Съдебната палата. По-късно отново се върнаха пред Министерския съвет.

На протеста има привърженици на БСП, партия „Възраждане”, „Да, България” и „Демократична България”.

По-късно от МВР съобщиха, че протестът в София е приключил без сериозни нарушения на обществения ред. 

Протести, със същите искания, днес имаше и в други градове в страната. Във Варна недоволни от управлението се събраха пред общината. Протестираха още в Пловдив, Бургас, Габрово и Плевен.

 

 

Репортери: Благой Цицелков, Стоян Нешев

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.