При инцидента загинаха петима души, а шестима бяха ранени

17-годишно момиче е сред жертвите на катастрофата на АМ „Тракия“, съобщава DarikNews. Вчера камион с турска регистрация навлезе в насрещното на магистралата, помете пет коли, преобърна се и се запали. При инцидента, станал на 163 км на аутобана, има пет жертви, а шестима души бяха ранени. 

Състоянието на 2-годишното дете, пострадало при катастрофата на "Тракия", остава критично

Сред починалите е и 53-годишният турски гражданин, управлявал катастрофиралия ТИР на автомагистрала „Тракия“. Тялото му е намерено рано тази сутрин под една от смачканите коли. По информация на NOVA сред тях има и семейство, което се е прибирало от морето. 

В резултат на настъпилото пътнотранспортно произшествие на място са починали и жена на 40 години, момиче на 17 години, мъж на 44 години и друг мъж с неустановена към момента самоличност.
 
В УМБАЛ - Стара Загора са откарани за преглед и лечение мъж на 26 години с охлузвания по тялото, жена на 26 години с охлузвания по тялото, момиче на 2 години с политравма и опасност за живота, жена на 30 години с контузия на стъпало и на лопатка, мъж на 48 години с комоцио и момче на 17 години с комоцио.

Тир помете няколко коли на „Тракия”, шестима загинаха (ВИДЕО)

Пострадалото 2-годишното дете е в тежко състояние. То е в медикаментозна кома и е интубирано. 

Версиите, по които работят разследващите, са за вина на турския шофьор. Според пътни експерти причината за катастрофата е старата, корозирала мантинела, монтирана преди 15-години.

Камионът е превозвал 15 тона козметика от Амстердам за Турция. След като стоката беше пренатоварена, малко след 8 часа тази сутрин обърнатият тир беше изтеглен от мястото на катастрофата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.