Хиляди отново изпълниха центъра на Бейрут с искане за нови избори и наказание на виновните за експлозията

Протестите в Ливан продължиха, въпреки оставката на правителството. Хиляди отново изпълниха центъра на Бейрут с искане за нови избори и наказание на виновните за експлозията от миналата седмица.

Много от протестиращите искат пълна реформа на политическата система. И преди взрива страната беше потънала в тежка икономическа криза. в страната регулярно няма ток, хиперинфлация драстично намалява реалните доходи, а безаботицата е висока. От Световната банка и арабската лига от месеци са заделили помощ за Ливан. не я изпращат заради проблеми в банковата система и опасения, че корупционни схеми ще отклонят парите.

"Бях таксиджия. Изкарвах достатъчно, за да се прехранваме със съпругата ми. Нямам спестени пари. Преживяхме и войната, а сега това. Губя пета къща за шест години. Когато гръмна, чаках клент. Спрях и излязох от колата, за да се скрия на сянка. Тогава стана експлозията и сградата се срути върху колата ми”, каза Насим Абд,  жител на Бейрут.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.