На гарата, където спира влака „Евростар” в Париж имаше тълпа британци

Хиляди туристи се прибират панически във Великобритания. По летища и гари в няколко страни се образуваха дълги опашки от хора, които прекъсват преждевременно почивката си. Причината е, че Великобритания обяви нови карантинни мерки. Който се връща от Франция, Нидерландия и още четири популярни сред туристите страни, ще трябва да стои две седмици в изолация.

Затварят нощните клубове в цяла Испания

На гарата, където спира влака „Евростар” в Париж имаше тълпа британци.  Франция осъди решението на британците, което влиза в сила още от утре и с закани да въведе реципрочни мерки.

„Решението изглежда хаотично и честно казано - абсурдно. Но какво да правиш? Карам от 11 часа, за да се върна преди срока”, казва Джон, британски турист във Франция.

„Променихме плановете си, за да не се налага да стоим под карантина. А бяхме в Южна Франция, нямаше никакви хора, прекарвахме си добре на открито и чист въздух - нямаше никаква причина за притеснения от заразяване”, казват други почиващи.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.