Te ще трябва да носят маски

Основните туристически забележителности в Рио де Жанейро, включително световноизвестната статуя на Христос Изкупителя, днес отвориха отново врати за обществеността, след като пет месеца бяха затворени заради пандемията от коронавирус, предаде БТА.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Отварянето на статуята символизира отварянето на Бразилия за туризъм, каза министърът на околната среда Рикардо ди Акино Салес на церемония пред паметника.

Посетителите ще трябва да носят маски, да спазват разстояние от минимум два метра помежду си и няма да могат да лежат на земята, което често се прави в търсене на най-добрия ъгъл за снимка.

Китай строи град на бъдещето за изолация в пандемии

Разположен на върха на хълма Корковадо (710 метра надморска височина), паметникът предлага панорамна гледка към града. Посещенията бяха прекратени през март, когато бяха наложени мерки за социално дистанциране, за да се ограничи разпространението на вируса, припомня АФП.

Кабинковият лифт до хълма "Пао де Асукар", който предлага панорамна гледка от друга точка на града, аквариумът "АкваРио" и гигантското виенско колело "Рио стар" също работят от днес.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.