Хората ще преценят дали Нинова става за премиер, коментира още Добрев

БСП сега може да спечели изборите. Освен това левицата трябва да подкрепи Румен Радев за втори мандат. Това коментира в предаването „Неделята на NOVA” Кирил Добрев. Пред Мариан Станков – Мон Дьо той говори за ситуацията в левицата, битката за лидерския пост и предстоящите избори.

По думите на Добрев досега на БСП все нещо малко не е достигало, за да спечели изборите. Днес обаче ситуацията е коренно различна. „Днес ГЕРБ е в насипно състояние. Новият екип няма шанс да не се справи със ситуацията. Ние сме се били със силен ГЕРБ, с машина”, коментира Добрев.

„Хората ще преценят дали Нинова става за премиер. В политиката качеството, което не девалвира е предвидимостта”, каза още Кирил Добрев.

Според Добрев естествен партньор на БСП би могла да бъде Мая Манолова. „Ако зависеше от мен, нямаше да направя коалиция с ДПС. Оттам нататък всички коалиции са възможни”, заяви Добрев.

Според него БСП трябва да подкрепи Румен Радев за втори мандат. „БСП-арите го обичат истински, косъм не дават да падне от главата му”, каза Добрев.

Повече гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.