По време на демонстрацията беше потрошен офис на ГЕРБ

Прокуратурата повдигна обвинения на петима души заради вандалски прояви на антиправителствения протест в събота. Трима от тях са непълнолетни и са под надзора на Детска педагогическа стая. Четвъртият извършител се оказа марокански гражданин, който е трябвало да бъде депортиран в родината си. Той и петият участник в погрома са пуснати срещу парична гаранция. Никой от обвинените не е задържан под стража.

По информация на NOVA четирима от задържаните са свързани с Бранимир Стоянов-Брано - кримигерой с дълго досие. 

Протестът снощи премина с пиратки, счупени витрини и обвинения, че е имало провокатори. Пред офиса на ГЕРБ на бул. „Дондуков” бяха изсипани боклук и сухи листа. Малко след това към стъклата полетяха и павета. 

Протестиращи хвърляха бомбички по различни институции в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Провокатори има, цивилни полицаи има и те много добре знаят кои са провокаторите. Това мога да ви кажа. Хората от протеста вървят без маски”, заяви Тодор Стоянов, протестиращ.

От ГЕРБ напомнят, че това не е първото посегателство върху този офис. „Всичко е в стъкла, има доста камъни, които са хвърлени вътре. Това е един погром”, посочва Николай Попов, организационен секретар на ГЕРБ – Оборище.

Димки и счупени витрини по време на протеста в София

Протестът приключи с блокада на "Орлов мост", където бе взето решение следващата по-голяма демонстрация да се проведе на 14 декември.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.