Александър Долев е категоричен, че не вярва в коронавируса

Каква е версията на главния герой за екшъна в столичното метро, при който полицаи зрелищно закопчаха пътник, отказал да си сложи маска? Инцидентът доби популярност след публикуването на клип в социалните мрежи. На него се вижда как трима униформени слагат белезници на мъж без маска и го извеждат от перона. Арестуваният се оказа бившият заместник-кмет на Пловдив Александър Долев, който за известно време беше и изпълняващ длъжността кмет. 

„Не нося маска”, заяви Долев в ефира на NOVA в отговор на въпрос дали ще покрие носа и устата си, каквото е изискването на фона на пандемията от COVID-19. Той беше категоричен, че не се е държал арогантно с полицаите, а е поискал от тях да се легитимират – със служебна карта или значка.

Полицията задържа мъж в столичното метро, бил без маска

„Няма такова нещо като коронавирус. Това е една абсолютна измислица, така наречената „пандемия”. Коронавирус няма. Хората си умират от старите заболявания – диабет, инфаркт, високо кръвно, но не и от коронавирус”, категоричен е Долев.

След ареста му той направил отново демонстративна обиколка на няколко метро станции, без да покрива лицето си.

„Не съм бил на лекар от 2007 г. и не пия никакви лекарства”, каза още Долев. По думите му, ако се разболее от коронавирус, той ще се лекува с джинджифил и други природни средства.

„Маската не предпазва от никакви вируси”, категоричен е той.

СЛЕД СМЪРТТА НА ПАЦИЕНТИ: Уволняват петима служители на болницата в Пловдив

По думите му заповедта на здравния министър, с която носенето на маска стана задължително, е нищожна, защото не е публикувана в Държавен вестник. „Тя е нормативен документ, не е публикувана там, което е нарушение на Административно-процесуалния кодекс”, посочва Долев. 

Той заяви, че хората се удивляват на смелостта му да не носи маски и да не се страхува от вируса. На живо в ефира на „Здравей, България” Долев подписа декларация за отказ от хоспитализация.

Подробностите гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.