Ресторанти в цяла София се обединяват, за да помогнат

Една по-различна благотворителна инициатива на име „Благодаря ви, че ви има“. Тя е насочена към медиците – хората, на чиито рамене пада най-голямата тежест. Ресторанти в цяла София се обединяват, за да им доставят обяд всеки ден. По-голямата част от дарителите са италианци, а зад инициативата стоят имена като Ники Кънчев и Лео Бианки. Всичко започва с един пациент, който не успява да пребори коронавируса.

Енергичен човек с чувство за хумор – здрав дух в здраво тяло. Така Светла Паркър си спомня баща си проф. д-р Кирил Карагьозов - учен и преподавател по управление на транспорта.

„Той прекара в болница 7 дни и аз всеки ден се чувах с него и слушах как се подобрява Просто изведнъж се влоши драстично”, обясни Светла Паркър.

Още докато проф. Карагьозов бил жив на Светла и приятелката й Ан Грифин им прави впечатление атмосферата в болницата – тревожна и напрегната. Така се заражда идеята за инициативата „Благодаря ви, че ви има“. В знак на признателност Ан и Светла решават да дават всеки ден топъл обяд на медиците в болницата. За грижата и свръхчовешките усилия, които полагат.

Повече за инициативата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща