Ситуацията в малкото градче Бити е драматична

Най-малко трима души са загинали в наводнения на италианския остров Сардиния. Проливните дъждове продължават и за днес е обявен червен код за опасно време на територията на целия остров.

ЖЕСТОКИ НАВОДНЕНИЯ: Трима загинали и двама изчезнали в Сардиния (ВИДЕО)

Апокалиптични кадри не обаче от филм, а от иначе приветливия италиански остров Сардиния. Реки от кал пометоха всичко по пътя си в североизточната провинция Нуоро. Това е и най-тежкко засегнатата част на острова от проливните дъждове, които се изливат от петък насам.

Ситуацията в малкото градче Бити, в същата провинция, е драматична. Там има и поне двама души, които са в неизвестност. Кадри показват как реки от вода и кал помитат къщите там.

Кметът на град Нуоро призова чрез Facebook хората да бъдат максимално предпазливи и да не излизат навън. Поройните дъждове, съпроводени от силни ветрове предизвикват прекъсвания на електропроводи и телефонни линии.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.