Президентската институция представи своите предложения

Свой план за възстановяване и устойчивост на България предлага президентът Румен Радев. В шест проекта той описва основните направления, в които ще работи. Планът на държавния глава тепърва ще да бъде подложен на публично обсъждане.

Администрацията на президента предлага свой план за възстановяване и устойчиво развитие, защото иначе кабинетът щял да гласува единствено своите предложения.

Депутатите обсъждат ветото на Радев върху текстове от Закона за ДДС

„Крайната цел е финансовите средства да бъдат определени по един заложен от правителството начин. Планът за възстановяване и устойсчивост не трябва да се превръща в поредното средство за усвоявне на средства чрез саниране, строителство и покупки”, зяави Радев.

На първо място се предлага създаване на център, който да събира и анализира информация, получена от различни институции.

„Как бяхме изненадани от водната криза в Перник и един язовир се оказа празен? Понякога сме изненадани и че един рибар си хвърля въдицата в оранжева или червена река”, коментира Стефан Янев - съавтор на проекта.

Президентът: Бюджет 2021 е нереалистичен и неадекватен

В сферата на енергетиката е заложено изграждането на две геотермални централи, както и разширяването на няколко ВЕЦ-а.

Радев отново разкритикува кабинета. „Вярвам, че не след дълго ще имаме правителство, което ще има амбицията да работи ефективно и качествено - в интерес на българските граждани, а не на определени бизнес кръгове”, каза той.

85 млн. лв. би струвало купуването на пет медицински хеликоптера, с които да бъде гарантиран достъп до специализирана помощ от всяка точка на страната, сочат още разчетите на президентската администрация.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.