Кампанията стана още по-популярна след поражението на Тръмп на президентските избори

Фенове на филма "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк" от известно време призоват в Twitter да се премахнат кадрите с участието на Доналд Тръмп. Кампанията стана още по-популярна след поражението на Тръмп от Джо Байдън на президентските избори през ноември и щурма на Капитолия от привърженици на действащия държавен глава. Актьорът Маколи Кълкин дори отговори на пост в Twitter от фен, който твърди, че пуска петиция за дигиталното заличаване на Тръмп от коледния филм, пише DarikNews.

Актьорът подкрепи идеята с отговор "Sold" (продадено) под туита. В сцената, която феновете искат да бъде отрязана, се вижда как главният герой Кевин се среща с Доналд Тръмп във фоайето на хотел "Ню Йорк Плаза", който е и собственост на Тръмп от 1988 до 1995 г. В интернет се появиха и версии на сцената без Тръмп.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.