Засиленият контрол по пътищата дава резултат, отчитат от полицията

Пловдив се оказа рекордьор в страната по съставени актове на пътя. Полицията отчете ръст на нарушенията със 185%  само за една година. Рязко се е увеличил и броят на т.нар.“летящи шофьори“, които преминават с бясна скорост през централни оживени улици и булеварди.

Засиленият контрол по пътищата и зачестилите полицейски акции дават резултат. Тежките катастрофи и броят на загиналите по пътищата са намалели, отчитат от полицията.

С БЯСНА СКОРОСТ: Кола на "Гранична полиция" с 200 км/ч по АМ "Тракия"

„Имаме с 23-ма души по-малко загинали, с 225 ранени по-малко и със 150 пътно-транспортни произшествия по-малко в сравнение с изминалата година”, поясни  Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция“ - Пловдив.

Засякоха кола да „лети” с 208 км/ч по Подбалканския

Повечето камери на пътя обаче показват негативна тенденция - шофьорите у нас продължават да не спазват ограниченията. Над 103 хиляди водачи ще бъдат глобени за превишена скорост. Поредният антирекорд е регистриран преди ден. 50-годишна жена от Пазарджик е засечена със скорост 145 км/ч.  при ограничение 60 по ремонтираната отсечка за Пловдив. Санкцията е 900 лв.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.