Забраната се налага заради новия щам на коронавируса

Великобритания обяви днес, че забранява временно влизането в страната на пътници от всички държави от Южна Америка, Панама, Кабо Верде и Португалия. Забраната се налага заради новия вариант на коронавируса, открит в Бразилия, предадоха световните агенции.

Великобритания е обезпокоена от появата на бразилски вариант на коронавируса

Мярката влиза в сила от 4 ч. по Гринуич утре и не важи за британски и ирландски граждани, както и за пътниците, които имат разрешително за пребиваване в Обединеното кралство. Изключение се прави и за португалските шофьори на тирове, превозващи стоки от първа необходимост, поясни британският министър на транспорта Грант Шапс.

Новият щам на COVID-19 вече и в Бразилия

Новата мярка ще касае пътниците от Аржентина, Бразилия, Боливия, Чили, Колумбия, Еквадор, Френска Гвиана, Пана, Гвиана, Парагвай, Перу, Суринам, Уругвай и Венецуела. Португалия е поставена също в списъка заради "тесните транспортни връзки", които има с Бразилия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.