Богомил Николов смята, че тази процедура трябва да бъде максимално конкретна

„Хигиената се обезпечава най-вече с процедури, които да гарантират правилното отношение на хората, които работят на тези места. Трябва в ресторантьорския бранш да има ясни процедури за хигиена, които да се спазват. Дори и да е лъскава кухнята, ако персоналът не си измие ръцете, той пак ще замърси храната”, заяви в ефира на „Събуди се” Богомил Николов от „Активни потребители”.

В УСЛОВИЯТА НА COVID-19: Как се приготвя храната, която стига до домовете ни?

Според него тази процедура трябва да бъде максимално конкретна. Николов даде за пример Ирландия, където организират обучителни курсове за китайските ресторантьори, тъй като се смята, че при тях хигиената е най-ниска.

„Според мен големият дефицит при нас е в информацията. В това, че добросъвестният предприемач няма откъде да научи какви са процедурите. Има вариант, при който предприемачите да си плащат за подобно обучение, сигурен съм, че ще има интерес”, добави Николов.

Целия разговор с Богомил Николов гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.