Това заяви вътрешният министър по време на работни срещи

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети Ябланица и Луковит. Той проведе работни срещи със служителите на двете районни управления, които са в структурата на ОДМВР-Ловеч. Заедно с него беше директорът на областната дирекция старши комисар Милен Маринов.

Терзийски: Годината беше трудна, но колегите изпълниха задълженията си

„Идвам тук, за да разговарям с вас лично и да благодаря за усилията, които полагате ежедневно. През 2020 г. бяхме изправени пред много предизвикателства. Изпълнявахме задачи при необичайни условия в динамична обстановка. Пандемията от COVID-19 прибави допълнителни отговорности, с които се справяме”, коментира вътрешният министър. 

„Следим ежедневно, с особено внимание, данните за заболеваемостта на състава. Медицинският институт на МВР е отлично подготвен с техника, медикаменти и специалисти, така че Вие и Вашите близки може да разчитате на професионална помощ при необходимост”, увери Терзийски.

Снимка: МВР

По време на работните срещи бяха дискутирани въпроси, свързани с текущите задачи по различните направления на дейност, спецификата на криминогенната обстановка в района, материално-техническото обезпечаване, полагането и заплащането на извънредния труд и натовареността на състава.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.