Тя спечели овациите на публиката, рецитирайки свое разтърсващо стихотворение озаглавено "Хълмът, който изкачваме"

Безспорно церемонията по встъпване в длъжност на 46 -тия президент на Съединените щати  даде изява на редица знаменитости от шоубизнеса, но една млада поетеса се превърна в новата звезда на Америка.  

ВИЖТЕ СНИМКИ НА АМАНДА ТУК

Сред най-запомнящите се моменти по време на церемонията пред Капитолия бе появата на младата 22-годишна поетеса Аманда Горман от Лос Анджелис, която спечели овациите на  публиката, рецитирайки свое разтърсващо стихотворение  озаглавено "Хълмът, който изкачваме". 

Само трима президенти на САЩ, при встъпването си в длъжност, са канили поети, които да четат пред нацията и със стихове да изразят чувствата си за миналото, настоящето и бъдещето на Америка. Началото е поставено от Джон Кенеди през 1961 г., след което Бил Клинтън и Барак Обама го правят при всеки от двата си мандата. Сред поетите личат имената на Робърт Фрост и Мая Анджелоу. 

ХОЛИВУД В БЕЛИЯ ДОМ: Лейди Гага, Джей Ло и Том Ханкс в подкрепа на новия президент на САЩ

Сега тази роля бе поверена на афроамериканката Аманда Горман, която вече е печелила редица литературни отличия, а скоро ще дебютира и с първата си книга. 

Нейното изпълнение предизвика фурор в социалните мрежи и спечели възторжени отзиви от знаменитости и политици, а тя се превърна в най-младият поет, рецитирал стихове на инаугурационна церемония пред Капитолия. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.