Не очаквайте да взема решение под натиск, заяви здравният министър

„Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в секторите „Култура” и „Спорт”. Ще си дадем 14 дни да наблюдаваме, преди още разхлабваме. Връщаме си живота такъв, какъвто беше”. Това коментира във Варна здравният министър Костадин Ангелов.

Попитан за заведенията, той отговори: „Не очаквайте да взема решение под натиск". 

Във Варна проф. Ангелов се срещна с директорите на регионалните здравни инспекции на областите от Район 3 според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

След срещата стана ясно, че броят на желаещите учители да се ваксинират расте.

„Желаещите учители и непедагогически персонал се увеличават и достигат 30%. Същата тенденция наблюдаваме и в „Социалното подпомагане”. Очакваме в този регион първа фаза на ваксинирането да приключи и да започнем втора фаза в началото на февруари”, заяви министър Ангелов. И увери, че има достатъчно ваксини.

Добрата новина е, че новият щам на коронавируса се повлиява от ваксините, налични на пазара. Лечението било същото.

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.